Vælg en side

Når du skal låne penge, så har du generelt to muligheder. Du kan enten låne penge uden at stille sikkerhed, eller du kan bruge din bil, ejendom eller andet af værdi som sikkerhed.

Hvad du bør gøre afhænger af din personlige situation, for der er både fordele og ulemper ved begge løsninger. Det skal derfor gennemtænkes.

Sikkerhed giver en lavere rente

Når du søger lån online, forbrugslån, vil det altid ske uden sikkerhed. Vælger du derimod at optage boliglån og billån, er det langt mere udbredt og normalt, at enten boligen eller bilen stilles som sikkerhed. Hvorfor? Fordi det giver banken en mindre risiko og større sikkerhed, hvilket gør de kan tilbyde dig en lavere rente.

Det kan derfor være med til at du får et billigere lån og dermed færre renteomkostninger.

Når det er sagt, vil lånetypen særligt være gældende ved store lånebeløb og investering, som køb af bolig, bil eller tilsvarende. Det er muligt at optage forbrugslån i banken, hvor du stiller sikkerhed, hvor der kan være lidt at hente. Vær bare opmærksom på hvad det indebærer og på at godkendelsesprocessen kan blive forlænget, på grund af det.

Lån op til 500.000 uden sikkerhed online

Der er en lang række fordele og ulemper ved at låne penge uden sikkerhed. Online kan du søge lån op til 500.000 kr. Den største fordel er, at du slipper for at bruge noget som sikkerhed og det besvær som det omfatter. Du risikerer dermed ikke hverken din bil, ejendom eller pension, hvis du ikke kan tilbagebetale lånet, på det aftalte tidspunkt. Du slipper dermed for at frygte at din bil eller hus kan ryge, hvis du ikke får betalt dine afdrag til tiden.

Der kan ske mange uforudsigelse ting i ens liv, din økonomiske situation kan ændre sig, du kan blive fyret. I disse scenarier kan det være trygt at vide, at du ikke har brugt fx. din bil som sikkerhed. For så er bankens beføjelser noget helt andre.

Dertil kommer, at det er markant nemmere og ligetil at ansøge. Alternativt ville godkendelsesprocessen være mere omfattende, og fra at få svar inden for 1-3 hverdage, vil der formegentlig gå noget længere tid.

Det er også værd at have øje for ulemperne ved denne lånetype. Først og fremmest kan du ikke forvente at få samme lave rente, da der ikke stilles sikkerhed og du kommer dertil til at betale for de risiko som långiveren løber. Den primære ulempe er derfor, at dine omkostninger vil blive større. Så det er en afvejning af hvilke fordele og behov du selv har som kunde.

Som sagt afhænger det af din situation. Der findes derfor ikke nogen facitliste, som du kan bruge. Du kan altid gå efter de lån uden sikkerhed, hvor renten er lavest og det gør du ved at undersøge markedet grundigt og indhente flere lånetilbud.

Lån uden sikkerhed er en af de mest udbredte typer i Danmark og laves årligt af tusindvis af danskere. Fordelene er mange og det hele kan ordnes online, uden møder med banken eller større besvær.