De fleste har brug for et lån til udskiftning af oliefyr, når det gamle skal udskiftes med noget bedre og mere energivenligt. Det kan hurtigt koste op til 50.000 kr. inklusiv alle omkostninger, så det er en væsentlig investering.
Ønsker du at låne penge til udskiftning af oliefyr, kan du altid søge gratis og uforpligtende på nettet. Vi ser på mulighederne for at låne, spare penge på oliefyret og hvad du bør gå efter.
Spar penge med billigere opvarmning
Der er gode muligheder for at spare penge, ved at skifte til en billigere opvarmning. Uanset om det så er via et bedre og mere moderne oliefyr, eller om det er via en helt anden opvarmningsform.
Der er ingen tvivl om du bør overveje at skifte til en ny opvarmningsform hvis du kan. Læs mere om hvorfor, i afsnittet længere nede.
Mangler du penge for at kunne udskifte oliefyret, kan du altid søge forbugslån online. Der er få krav, hurtigt svar og flere selskaber med fornuftige renteniveauer. På mange måder et godt supplement til banken, der kan være vanskelige at overbevise.
Sammenlign udbyderne og søg lån til udskiftning af oliefyr, via diverse sammenligningstjenester. Du skal forvente det kan komme til at koste op mod 50000 kr., så du bør overveje lån i den størrelsesorden. Du kan med fordel ansøge hos Lånomaten, der giver et godt og overskueligt overblik over långiverne på markedet.
Udskift oliefyret til bedre opvarmningsform, hvis du kan
Et oliefyr brænder olie af og bruger varmen, det genererer, til at opvarme brugsvand og vand til dine radiatorer, men olie er skidt for miljøet og i takt med at olie bliver dyrere, bliver opvarmning med oliefyr det også.
Oliefyr som opvarmningsform er på vej ud, og det er eksempelvis ikke længere tilladt at installere oliefyr i nyopførte boliger. Derfor er der altså flere gode grunde til at skifte dit oliefyr ud med en bedre opvarmningsform; både for klimaets skyld og din egen økonomi.
Bor du i et gammelt hus, som er dårligt isoleret, skal du være opmærksom på, at et oliefyr faktisk kan være den bedste løsning, fordi du kan holde hjemmet varmt, uden du behøver at energirenovere først.
Der er mange fordele ved at energiforbedre sin bolig og der kan være mange penge at spare. Vi har tidligere set på energiforbedringer og dine muligheder tilskud, afkast mv.
De fleste udskiftninger kan finansieres for i omegnen af 50.000 kroner, så det vil være et godt udgangspunkt, når du skal afsøge finansieringsmulighederne. Se hvor du kan låne 50.000 kr. her.
Gå efter de energi- og prisvenlige opvarmningsformer
Når du skal vælge din nye opvarmningsform, skal du både gå efter noget, der er godt for klimaet og har lave årlige udgifter. Anskaffelsesprisen er mindre vigtig, fordi løsningen med den højeste pris i nogle tilfælde ender med at spare dig flere penge på den lange bane.
Det er altså godt at have de langsigtede briller på, når du skal vælge.
Gasfyr
Den første og mest nærliggende opvarmningsform er gasfyret. Et gasfyr koster omkring 40.000 til 50.000 kroner at anskaffe sig, men når du har det, vil du se besparelser på varmeregningen, så det kan godt betale sig at investere. Den naturgas, vi har i Danmark, kommer fra Nordsøen, hvorfra den bliver sendt ud i gasnettet og finder vej til forbrugernes gasfyr.
Når gasfyret skal generere varme, antændes gassen, og når gassen afbrændes bliver det varmt nok til at opvarme vand til brug i haner og bruser og til vandet i husets radiatorer. Det er altså en effektiv og klimavenlig løsning, der kun opvarmer efter behov.
Jordvarme
Jordvarme er, som det fremgår af navnet, noget der kommer fra jorden. Når du skal anlægge jordvarme, graves en varmeslange med frostvæske ned i jorden, som samler den varme, der er lagret i jordlagene. Den sendes så ind til en varmepumpe i huset, som omsætter varmen.
Det er dyrt og en smule svært at installere, men når du først har det, er det så godt som vedligeholdelsesfrit, og du får en meget lav årlig udgift på 8.200 for et typisk parcelhus på 150 kvadratmeter.
Fjernvarme
Fjernvarme er nemt, billigt og miljøvenligt, fordi den energi, der bliver brugt til at generere varme ofte kommer fra overskudsvarme fra elkraftværker og affaldsforbrænding. Varmen sendes så ud gennem rørnet til boligerne, hvor det afgiver varme enten direkte til radiatorerne eller gennem en varmeveksler.