Vælg en side

Alle danskere bør gå efter et lån med lav ÅOP, uanset om du søger penge i banken eller på nettet. Det er de årlige omkostninger i procent (ÅOP) der definerer dine samlede låneomkostninger og udgør derfor en vigtigere sammenligningsparameter end rente.

Ikke desto mindre er renten den procentsats som mange danskere fokuserer på. Det bør du ikke entydigt gøre, da lånet med laveste ÅOP pr. definition altid vil være det billigste.

Sådan laver du lån med lav rente

I bund og grund er det simpelt at lavet et lån med lav rente. Bemærk at vi her mener lavest mulige rente, for om renten er lav eller ej, afhænger naturligvis af om du fx. søger banklån eller forbrugslån. Formålet med denne artikel er at guide dig med den lavest (mulige) rente, i den sammenhæng du nu ansøger.

Dertil kommer at alle danskere er individuelle, med hver deres privatøkonomi og personlige forhold, som er meget afgørende for dine lånemuligheder og hvilken rente du får tilbudt. Du må derfor aldrig forvente, at to forskellige personer vil opnå præcis samme rente eller ÅOP.

Kom i gang

Nu til selve metoden og den er heldigvis meget ens, uanset hvilken type lån du skal søge. Det er helt ligetil at få overblikket og ansøge på nettet via de forskellige tjenester, hvorefter du kan sammenligne lånetilbud og udvælge det du foretrækker. Her er det afgørende at du primært fokuserer på ÅOP og de samlede kreditomkostninger, snarere end selve renten.

Søger du et klassisk banklån, vil du i højere grad være nødsaget til at starte en dialog med forskellige banker, hvilket er mere tidskrævende. Omvendt kan det uden tvivl være besværet værd, når du sidder tilbage med væsentlig lavere omkostninger.

  1. Få overblik over dine muligheder.
  2. Søg/snak gerne med mindst 2-3 udbydere.
  3. Sammenlign tilbud og vælg den laveste ÅOP.
  4. Sørg for at den månedlige ydelse er til at betale.
  5. Underskriv låneaftalen.

Processen og fremgangsmåden er noget du kan anvende i mange forskellige sammenhænge, det er helt ligetil, skønt mange danskere ikke gør sig besværet.

Online behøver de fem trin ikke tage mere end 1 times tid. Ansøgning(erne) kan gennemføres på 15 minutter og det behøver heller ikke tage lang tid før hverken du får lånetilbud retur, eller for at du kan udvælge den laveste ÅOP.

I banken vil du ikke have samme mulighed for at søge hos flere udbydere. Her vil du være nødt til at forhøre dig hos andre banker, men det giver kun mening hvis du søger boliglån. Langt de fleste banker vil nemlig kræve du har aktiviteterne hos dem, før de vil tilbyde dig forbrugslån.

Andre metoder til lavere ÅOP

Der findes andre alternative metoder til at opnå en lavere ÅOP, som du bør kende til. Det kan ske ved at stille sikkerhed bag lånet, ved at øge din månedlige indtægt, hæve rådighedsbeløbet eller ved at vælge en kortere løbetid.

Du kan derfor overveje at påvirke disse 4 elementer, hvis du får tilbudt for høje rentesatser. Vi opsummerer her, hvordan du kan opnå en lavere ÅOP:

  • Stil sikkerhed bag
  • Øg din månedlige indtægt
  • Hæv dit rådighedsbeløb
  • Vælg en kortere løbetid

Vi håber du kan anvende artiklen og vores tips til, hvordan du bør gribe hele ansøgningsprocessen an. Vi kan sagtens forstå det kan virke lidt ekstra tidskrævende, men når du sidder med forskellige tilbud og priser foran dig, vil du indse det er alt besværet værd.

Har du dyr gæld? Overvej samlelån

Afslutningsvis er det værd at nævne samlelånet, der ikke giver dig flere penge på kontoen, men som giver dig muligheden for at samle dine dyre lån, hos én udbyder til en lavere rente.

For dem der har meget dyr gæld og som har optaget kviklån og små forbrugslån, kan samlelånet være en anden metode til at opnå en lavere rente. Det vil både gøre du kan spare mange penge, få en stærkere privatøkonomi, større overblik og ikke mindst en tilpasset md. ydelse, der matcher din nuværende økonomiske situation.

Du kan samle gæld med Samlelaan.net, der er en af flere aktører som kan hjælpe dig med at finde et godt samlelån. Det er altid uforpligtende at ansøge, så hvorfor ikke undersøge mulighederne, hvis du pt. betaler høje renter?