Vælg en side

Har du mulighed for at låne penge, i en alder af 18 år? Lad os starte med at sige det skal gøres med omtanke og en bevidsthed om, hvordan det påvirker din privatøkonomi.

Når det er sagt, findes der lånemuligheder for unge på 18-19 år, men dine muligheder er mere begrænsede og derfor er det vigtigt, at du griber ansøgningsprocessen an på korrekt vis.

Hvad er mine lånemuligheder?

I banken vil du opleve at de er tilbageholdne med at tilbyde dig et lån. Der er stor forskel på, om det er til køb af bolig, bil eller et forbrugslån. Hvis du har en fast arbejde, deltid/fuldtid, i en ung alder vil de muligvis tilbyde dig et mindre billån. De fleste 18 årige er dog studerende og hvis det er tilfældet for dig, skal du nok forvente at banken er vanskelige at overtale. Særligt hvis du ønsker et forbrugslån eller større billån.

Online er dine lånemuligheder og chancer flere, og bedre for at blive godkendt. De fleste online banker har alderskrav om, at du skal være 21 eller 23 år gammel. Der er dog banker som primært fokuserer på din økonomi, frem for din alder.

For det er muligt at have en stærk privatøkonomi som 18 årig og din alder er blot et tal. Det kan bare være vanskeligt at vide, hvor det så er muligt at ansøge henne? Her kan tjenesten Lendo.dk være en god hjælp, da de tager imod låneansøgninger fra 18 årige og formidler det til over 10 forskellige banker.

Det er ikke ensbetydende med du bliver godkendt, men du er i hvert fald sikker på at komme bredt ud, og få det bedste udgangspunkt. Dels for at blive godkendt og dels for at opnå en fair rente.

Grunden til de forskellige alderskrav

Der kan være mange grunde til selskabernes forskellige alderskrav. Det skyldes specielt at mange unge 18 årige, hverken har hus, bil, eller en stor fast indkomst. Det har de fleste på 25 eller 30 år, da de er færdiguddannet og inde på arbejdsmarkedet. Ikke desto mindre har du fortsat muligheder på nettet.

Det kræver bare at du er mere målrettet og søger de rette steder. Hvor er det så henne? Gør brug af en sammenligningstjeneste som ST Lån, for at få overblik over låneudbyderne og se hvor du blot skal være 18 år, for at søge lån.

Dine lånemuligheder er færre, men der er håb forude, det kræver bare at du griber det an, på korrekt vis. Men husk at låne penge med omtanke og overvej, om det kunne være mere fornuftigt at spare op i stedet.